Om oss

FÖRETAGET

Carlssons El & Jakt är ett familjeföretag som i över 100 år, har verkat inom Sotenäs kommun med omnejd och vi servar idag både privata kunder, samt större företag och industrier med hjälp av våra 30 anställda.

Vi är ett komplett elföretag med butik, elprojektering, installation och service, samt försäljning av jaktutrustning som länge varit ett stort intresse inom familjen.

Vi är välkända för de flesta som bygger och renoverar runt om i Sotenäs och samarbetar med många av ortens snickare och VVS-montörer, men servar också anläggningar som till exempel campingplatser och har ett etablerat samarbete med Sotenäsbostäder.

Vårt fokus ligger alltid på att hålla en hög servicenivå och nära kontakt med våra kunder både vid installationsarbete och i butik.

I vår välsorterade butik erbjuds kunderna hela Elon´s sortiment samt en hel del varor från egna leverantörer, såväl vitvaror och hushållselektronik som belysning och heminredning.

VÅR AFFÄRSIDÉ

Vi vill med hög servicenivå och kvalité erbjuda våra kunder allt inom el, såväl i vår butik som med hjälp av våra installatörer.

Att skapa bra relationer och samarbeta med andra lokala aktörer är viktigt för oss och vi är måna om att ha nära och varaktig kontakt med våra kunder.

Vår butik är vårt ansikte utåt och här vill vi erbjuda våra kunder inspiration, lättillgänglighet och hög servicenivå.

HISTORIA

Carlssons El & Jakt har betjänat hela Sotenäs med produkter och tjänster inom elområdet ända sedan början av 1920-talet. Det hela började med Elektro-Mekaniska, Forsström & Carlsson, som startades 1919 av två arbetsledare vid Lysekils Mekaniska Verkstad, Gustav Forsström och AH Carlsson. Elektrifieringen hade precis börjat, och efterfrågan på deras tjänster var stor. De fick fullt upp att göra redan från början.

År 1925 hade marknaden vuxit sig större och räckte för två firmor. Nu delade de båda kompanjonerna på sig, och fortsatte i var sin bransch. AH Carlsson startade Carlssons El & Sanitetsanläggningar, som utförde både el- och vvs-arbeten.

Under 1940-talet flyttade affären in i de lokaler som man än idag har, mitt emot Folkets Hus, centralt i Kungshamn. Då hade AH Carlssons barn tagit över efter fadern. Karl-Hilding, även kallad ”Hille”, skötte installation och systrarna Gunnel och Anna-Lisa tog hand om kontor och butik. Syskonen specialiserade sig så småningom på elverksamheten, och lade grunden till dagens Carlssons El & Jakt. På 1960-talet kom också Sven Henriksson in i företaget, då han var gift med Gunnel.

Sedan 1987 är det tredje generationen i familjen Carlsson som driver verksamheten. Då tog Sven och Gunnel Henrikssons son Anders över företaget och några år senare kom hans syster Ann-Charlott in som delägare.

De båda syskonen Anders och Lotta har ett högst levande arv att förvalta. Genom åren har butiken byggts ut och moderniserats i flera omgångar och verksamheten utvecklas ständigt. Företaget är idag ett komplett elföretag med butik, elprojektering, installation och service med totalt 29 anställda.